Over NicolettiHome 

ITALIAANSE STIJL OVER DE HELE WERELD!
Nicoletti Home is een internationaal erkend Italiaans merk, met 40 jaar ervaring in productie van lederen kwaliteits zitmeubelen. De twee belangrijkste gamma's zijn lederen banken, welke de kernactiviteit vormen, en banken uitgevoerd in stof en microvezel.


  
Meer foto's, klik hier

Nicoletti Home is gevestigd in het Zuid Italiaanse district Murgia, in de historische stad Matera. Dit gebied wordt beschouwd als het belangrijkste district voor de productie van gestoffeerde zitmeubelen op nationaal niveau. Nicoletti Home heeft daarin een lange wereldwijde traditie als producent van authentieke "Made in Italy" zitmeubelen met karakter. Zij houdt een significant aandeel in de wereldmarkt daar 90% van de verkoop in 70 landen wordt verricht.

Wie wereldwijd voor het merk Nicoletti Home kiest is zich ervan bewust dat zij op een bank zullen zitten die het resultaat is van authentieke hartstocht, hoogste zorg voor detail en ononderbroken onderzoek naar het juiste evenwicht tussen ontwerp en comfort. De geavanceerde industriële processen en een zorgvuldige selectie van grondstoffen, samen met het vakmanschap, precisie en stijl, maken de banken van het merk Nicoletti Home uniek. Traditie en technologie, perfect gemengd in een brede collectie van modellen welke constant worden geoptimaliseerd en gekarakteriseerd door handwerk en bekwaamheid welke van generatie op generatie overgaat.

De hoofddoelstelling is georiënteerd op klanttevredenheid: om klantgericht te zijn heeft het merk Nicoletti Home een diepgaande kennis van de verschillende markten en onderhoud een permanente verbinding daarmee. Nicoletti Home is altijd positief klantgericht door hen wereldwijd van de beste producten en diensten te voorzien.

DE STRATEGIE VAN HET MERK
Het bedrijfsmodel is totaal gebaseerd "Made in Italy" productie, om de kwaliteit en het juiste detail te waarborgen dat de typische Italiaanse stijl kenmerkt. Nicoletti Home speelt een wezenlijke rol in alle hoog gekwalificeerde waardemarkten van de wereld in het "betaalbaar luxe" segment door een product van hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs te bieden.
Zo een organisatie vereist een aanzienlijke investering in marktonderzoek, productontwikkeling en opleiding. Het gerichte marketingbeleid en de merkstrategie zijn belangrijk voor de toekomst. Nicoletti Home is gebaseerd op flexibele structuur, sterk resultaat georiënteerd: een jong en dynamisch team welke dezelfde werkcultuur, hetzelfde enthousiasme en de toewijding deelt. Vriendschap en dialoog zijn de ethische en professionele principes welke het personeel elke dag inspireren.

TECHNISCHE INNOVATIE OM "ITALIAN STYLE" TE ONDERSTEUNEN
Technische innovatie is een andere belangrijke drijfveer voor het merk Nicoletti Home. Het gebruik van technologisch geavanceerde machines karakteriseert alle productie fases: van geraffineerd design en teken programma's (CAD 3D) tot een computergestuurd snij systeem voor stoffen tot het geïntrigeerde scan systeem en leder snij proces.
Een ander concreet voorbeeld van de neiging tot innovatie is het 220.000 kubieke meter geautomatiseerd magazijn, het eerste en enigste bestaande op Europees niveau. Dit computer gestuurde magazijn zorgt voor onmiddellijke lokalisatie en handeling van 20.000 gecodeerde zitmeubelen. Elke aparte verpakking is zorgvuldig gecontroleerd gedurende alle stages, tot het gereed is voor transport. De voordelen van het  volledig geautomatiseerde proces zijn duidelijk zichtbaar, in veiligheid, in de perfecte precisie van alle handeling van verpakkingen, ten gunste van de totale product kwaliteit en de optimalisatie van het transport.

R&D AFDELING
Onderzoek, ontwikkeling en passie. De zorg voor comfort, detail en de eeuwige glamour van Italiaanse stijl. Dit zijn de waarden waar Nicoletti Home R&D op focust. De kracht van Nicoletti Home zit voornamelijk in de producten, een oneindige variëteit in oplossingen voor elke huis situatie en aan elke individuele behoefte te voldoen. Het gamma van 80 modellen garandeert de meest complete zitmeubelcollectie met ongeveer 1000 versies en 3 typen bekleding (leder, stof en microvezel) leverbaar in meer dan 300 kleuren. De unieke combinatie van kwaliteit, technologie en innovatief design staan garant voor het succes van onze collectie.